URL : http://www.landleven.nl/recepten/..
Rabarbercrumble met amandelschilfertjes
 Nagerecht
 4 porties
 50 tot 60 min.
 Zoet
 Bakken in de oven/Koken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 100 gr. bloem
  • 40 gr. havervlokken
  • 100 gr. koude boter
  • 1 tl. bakpoeder
  • 8 el. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 stelen rabarber, gewassen en in stukjes van 1 cm gesneden
  • 2 el. geschaafde amandelen
  • Bereidingswijze

    Maak het deeg voor de kruimellaag door de bloem te mengen met de havervlokken, de boter en het bakpoeder. Wrijf er met uw vingers een kruimelig deeg van, niet te fijn. Roer er vijf eetlepels suiker door en het zakje vanillesuiker. Zet dit mengsel in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de stukjes rabarber in een ovenschaal en strooi er de resterende drie eetlepels suiker over. Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel het over de rabarber. Strooi er als laatste de amandelschilfertjes over. Bak de crumble in ongeveer 35 minuten gaar. Serveer met lobbig geklopte slagroom of een bolletje vanille-ijs. Deze lekkernij is zowel warm als lauw erg lekker.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Suggesties : Meng eens een fijngesneden appel door de rabarber.